Som en smörklick i en teflonpanna

Det hopar sig med bravader - om man nu ska kalla detta för det. Det är historier som bara dyker upp från ingenstans och när man minst anar det.

Jag hade lite torra händer, tyckte frugan, som påpekade att det vore bra om jag smäckte på lite helande hudsalva. En tub med DAX-salva fick släppa livet till genom en boaormskram och detta kletades på händer och underarmar. När jag ändå var igång så fick underbenen och fötterna sig en behandling (man ska visst smörjas uppifrån och ner enligt all TV-reklam).

Feature
DAX Hand- & hudcreme

 

Vid tvåtiden på natten vaknade jag till, glodde in i mörkret en stund vilket till slut bara var tröttsamt, så jag drog till köket med ett korsord. Strax efter började jag frysa, kollade elementen och fann att de hade fimpat värmen. Tanken på badkar och varmvatten infann sig så jag knallade in i badrummet, tappade upp lagom med varmvatten som jag sedan vältrade mig ner i.

"Det var faen vad det var halt på badkarskanten," noterade jag, men slappnade av och njöt. Det var skönt att känna värmen sprida sig genom kroppen. Naturligtvis somnade jag och vis från tidigare nära-på-att-dränka-sig-episoder, så hade jag bara vatten till mellan revbenen och bröstvårtorna. Jag sov nog en halvtimme och när jag vaknade så drog jag ur proppen och betraktade svalghålet som slukade vattnet.

När jag skulle resa mig så vart det lögn i fan - allt var svinhalt som jag tog i och jag for hit och dit som en smörklick i en teflonpanna. Försökte att sätta underarmarna på badkarskanterna för att häva upp 86 kilo fläsk, vilket var ett misstag för det bara brötade till och så satt jag där som en fåne på botten av karet och såg mig om.

Jag kände efter en torr yta att greppa, vilket det fläckvis fanns, men inte för mina infettade blöta händer. Vältrade mig runt i isterkaret och gled akterut för att prova att greppa bakom tvättmaskinen och samtidigt försöka få tag i fönsterhandtaget som hägrade på hög höjd. Inte gick det, för handen var lika hal som om jag hade haft den i en burk med såpa, och knäna gick åt alla håll.

Det fick bli en ny helomvändning och jag sög tag i kranfundamentet, för där fanns ju både rör och handtag som skulle kunna motverka sliriga händer. Just innan jag drog så slog det mig att risken var stor att skrothögen skulle lossna från en tidigare taskig siporex-vägg, vilket antagligen hade till följd att jag hade fått skiten i skallen, eller rent av passerade huvudet och ut genom fönstret.

Lille gris, lille gris...

Där satt jag och kom att tänka på Emil i Lönneberga och hans gris och visan spelades upp i skallen på mig, likt ett evighetsband. Ett sista tappert försök gjordes med handfatets hjälp, vilket naturligtvis var dödsdömt för knäna for åt alla håll mot karets botten och mina hala händer slant på handfatet likt två fjantiga bögar som slåss. Jag kikade över kanten och funderade på om jag kunde glida över badkarskanten likt en amöba och landa på golvet.

Tanken ratades omedelbart med tanke på att vid ett dylikt moment så for jag säkerligen in under tvättmaskinen och fastnade med huvudet i tvättkorgen som stod där under. Nästa tanke på att bli hittad med röven i vädret och huvudet fast under tvättmaskinen gjorde att jag snabbt förträngde alla tankar på detta flyktförsök.

Jag kände ovanför tvättmaskinen och hittade en plastkam som hjälpte mig att precis nå frottéhandduken som hängde i en ring på långväggen. Nu började ett idogt torkande av armar, händer och badkarskanter så man kunde försöka att häva sig upp till friheten.

Men, som sagt, det gick sig inte för det var fortfarande svinhalt och speciellt för knäna som for hit och dit som på en nyfödd älgkalv. En ny, förhoppningsvis sista, torkvända företogs samt att handduken därefter matades in under knäna. Tog ett helvetes tag med såpahänderna i bland annat handfatet och plötsligt stod jag på knä. Försiktgt lirkade jag mig med hjälp av handduken upp i hukande ställning med fötterna på badhandduken. Med det underlaget och ett sånär bra grepp i handfatet så stod jag plötsligt rakt upp på halvskakande ben och därefter på golvet.

Jag gav badkaret ett ilsket ögonkast samtidigt som jag tänkte att man får nog, för syns skull, bleka brunögat lite för man vet inte vad man kan råka ut för...

En sak är dock säker:
Jag kommer aldrig mer att fetta in/smörja in huden eller bada med det kladdet på kroppen.

Ni undrar säkert varför jag inte tog tvål eller annat medel för att bli av med denna hala hinna på kroppen. Just då så stod all tvål och schampoo för långt bort för mig att nå, annars hade detta självklart varit en räddning!Feature
Emil och Griseknoen

Lille katt
Lille katt, lille katt, lille söte katta, vet du att, vet du att det är mörkt om natta?
Lille gris, lille gris, lille söte grisen, om du frys, om du frys, så gör eld i spisen.
Lille ko, lille ko, lille söte koa, det var ho', det var ho', ho' som sket på broa.
Lille mor, lille mor, lille söte mora, hon fick skor, hon fick skor, men de var för stora.
Lille far, lille far, lille söte faren, en sån karl, en sån karl, det är tur vi har en.
Lille jag, lille jag, lille söte Ida, jag vill ha, jag vill ha, rotemos till middag.

Kontakt

Skicka ett meddelande
Ditt meddelande har skickats.
Ditt meddelande måste ha mer än ett tecken.